Do góry

Dania główne Przepis na:

Filety z marchewką i porem

Filety  z marchewką i porem

Autor: KulinarnaChwila

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 922

Dodano: 30.05.2018

Odsłon: 5386

Coś szybkiego ale dobrego

Składniki

  • 1 Filet z kurczaka
  • 1 biała końcówka z pora
  • 4 marchewki
  • Szk. śmietany 12 %
  • 2 kulki mozzarelli
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Filety dzielimy na mniejsze płaty.
    2. Przyprawiamy pieprzem i solą i układamy na dnie naczynia żaroodpornego.

  2. 3. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    4. Prużymy na rozgrzanym oleju.

  3. 5. Pora kroimy w krążki i dodajemy do marchwi.

  4. 6. Przyprawiamy do smaku pieprzem oraz solą.
    7. Gdy warzywa są już dobre wykładamy na mięso.

  5. 8. Ser kroimy w plasterki i układamy na warzywach.

  6. 9. Całość zalewamy śmietaną.

  7. 10. Zapiekamy 30 minut w 180˚C.
    11. Danie gotowe.
    12. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 30 maja Kurczak w warzywach jest pyszny, a zapiekany z serem, to poezja. Zdrowe jedzonko, bo to co smażymy na patelni nie zawsze takie jest, choć wygląda świetnie :D Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń