Do góry

Dania główne Przepis na:

Filety z papryką i pieczarkami

Przepis dnia 2011-03-25
Filety z papryką i pieczarkami

Autor: zabecka

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1145

Dodano: 22.03.2011

Odsłon: 14902

Danie dla tych, którzy nie mogą się doczekać letniego grillowania.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety z kurczaka umyć, oczyścić i lekko rozbić tłuczkiem. Polać oliwą i natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Obsypać z obu stron przyprawami. Tak przygotowane zostawić min. na godzinę w lodówce a najlepiej na całą noc.

  2. Po "umarynowaniu" filety położyć pojedynczo na folii aluminiowej (błyszczącym do środka, bo tak lepiej trzyma temperaturę). Na każdy filet położyć plasterki pieczarek i paski papryki. Zawinąć i piec w piekarniku ok. 30-35 min w temp 200 st. z termoobiegiem. Tuż przed końcem pieczenia odwinąć folię by filety się zrumieniły.

  3. Można podawać z ziemniakami, frytkami i surówką lub z chlebkiem czosnkowym. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń