Do góry

Dania główne Przepis na:

Filety z ryb morskich po grecku

Filety z ryb morskich po grecku

Autor: patryk1217

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano: 26.03.2011

Odsłon: 879

Dłógie przygotowanie

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Dorsza oczyścić,usunąć błonę z jamy brzusznej,opłukać,odfiletować ze skóra.

  2. Filety pokrajac na porcje , osolić,panierować w mące rozmąconych jajach i tartej bułce.

  3. Kawałki ryby smazyc na rozgrzanym tłuszczu z 2 stron na jasno złotych kolor,dosmarzyć na brzegu płyty lub wstawic do nagrzanego piekarnika na 10-15 minut.

  4. Porcje usmarzonej ryby ułorzyć rzędem na półmisku.

  5. Przybrać zieleniną i tartym chrzanem,osobno podawać ziemniaki i suruwkę z warzyw.

  6. Zfiletów można równie zdjac skórke,pokrajacje na kawałkii panierować.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń