Do góry

Dania główne Przepis na:

Fish & chips Śledzie w majeranku

Fish  chips Śledzie w majeranku

Autor:

Przepisów i artykułów: 234 Ocena: 4109

Dodano:

Odsłon: 2599

Śledzie smażone w majeranku nabierają niesamowitego aromatu. Do tego rozmarynowe łódeczki.

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Najpierw przygotowałam ryby. Mąkę wymieszałam z przyprawami i obtoczyłam w niej śledzie.

  2. Pokrojone ziemniaki w łódeczki gotowałam 10 minut. Po odlaniu wody dodałam 4 łyżki oliwy i przyprawy, i wymieszałam je w garnku.
    Ziemniaki wyłożyłam na blachę z papierem do pieczenia, tak żeby nie leżały na sobie.
    Piekłam je godzinę w 200 stopniach, w połowie czasu można je obrócić.

  3. Przed końcem pieczenia ziemniaków usmażyłam śledzie- dosłownie 10 minut im wystarczy.
    Zestaw najlepiej smakuje z sosem czosnkowym lub cytryną.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (29)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń