Do góry

Dania główne Przepis na:

fit kalarepa w pomidorach

fit kalarepa w pomidorach

Autor:

Przepisów i artykułów: 240 Ocena: 1666

Dodano:

Odsłon: 209

słodko-kwaśne danie jednogarnkowe, ni to zupa , ni to gulasz :) vege kociołek :) bardzo szybkie i bardzo tanie danie vegańskie

Przygotowanie

  1. Kalarepę obieram i kroję w kostkę.
    Duszę pod przykryciem (ale z lekko uchylona pokrywką) na średnim ogniu 10 minut w ilości wody, która lekko przykrywa warzywo i wyparuje podczas duszenia, a kalarepa zacznie lekko przywierać. Trzeba uważać żeby nie przypalić. W ten sposób kalarepa nabiera słodkiego smaku.
    Nakładam na talerz.

  2. Przecie pomidorowy zagotowuję w tym samym garnku - nie myję go :) trwa to jakieś 2-3 minuty. Wlewam do talerza:)
    Gotowe!
    Naprawdę smak jest taki cudny, że nie potrzeba nic więcej. Przecier był solony i to wystarcza, więc żadnej soli więcej!

    Warto mieć swoje przetwory, a przecier jesienią robi się w godzinę, zimą to ogromna oszczędność czasu i pieniędzy ...i jaki smak. a przepis jest tutaj: https://smaker.pl/przepis-przecier-pomidorowy-w-godzine,125921,domowapiwniczka.html

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 14 lutego Bardzo ładne pismo ;)
Hmmm, super jedzonko, a taką kalarepkę zjadłem właśnie ... 20 minut temu xD

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń