Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do zrobienia w 10 -15 minut, pyszny, lekki i zdrowy sernik.
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 103
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 745
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 837
Polecam.
Odsłon: 579
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 478
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 103
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 745
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 837
Polecam.
Odsłon: 579
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 478
Składniki
Tortownica 15 cm. Wysmarowana tłuszczem i bułką. Spód wykładamy herbatnikami, potem moczonymi suszonymi śliwkami. Twaróg dokładnie zblenduj, dodaj jogurt, żółtka,budyń i miód. Chwilę blenduj do połączenia się składników. Białka ubij na sztywno. Połącz delikatnie obie masy za pomocą łyżki.
Gotową masę przelej do formy na suszone śliwki. Na wierzch wyłóż wydrylowane czereśnie. Piecz w 150 C około 60 minut.
Po upieczeniu sernik można posypać cukrem pudrem, lub delikatnie polać miodem.