Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 128
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 589
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 128
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 589
Składniki
Ugotuj na miękko flaki, odcedź. Z oczyszczonej wołowiny oraz włoszczyzny rosołowej ugotuj rosół. Przelej przez durszlak. Mięso pokrój na kawałeczki wielkości flaków.
Marchewkę, seler, pietruszkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Włóż do garnka z rosołem. Dodaj listek laurowy, ziele angielskie. Gotuj 15 minut.
Włóż flaczki oraz pokrojoną wołowinę i gotuj 20 minut. Pod koniec gotowania dania włóż koncentrat pomidorowy oraz po odrobinie wszystkich przypraw.
Z masła i mąki przygotuj jasną zasmażkę. Rozprowadź ją zimną wodą. Wlej do flaczków. Jeszcze raz zagotuj i przypraw do smaku. Podaj z bułeczką.
Porcje 10. Przygot. 120 min. Cena 2,50 zł. Kalorie 330 kcal.
<strong>Łukasz Wójcik z Wojnicza</strong>Źródło: Takie jest życie