Do góry

Dania główne Przepis na:

Flaczki

Flaczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6582

Dodano:

Odsłon: 18

Przepis wart wypróbowania: "Flaczki"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotuj na miękko flaki, odcedź. Z oczyszczonej wołowiny oraz włoszczyzny rosołowej ugotuj rosół. Przelej przez durszlak. Mięso pokrój na kawałeczki wielkości flaków.

  2. Marchewkę, seler, pietruszkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Włóż do garnka z rosołem. Dodaj listek laurowy, ziele angielskie. Gotuj 15 minut.

  3. Włóż flaczki oraz pokrojoną wołowinę i gotuj 20 minut. Pod koniec gotowania dania włóż koncentrat pomidorowy oraz po odrobinie wszystkich przypraw.

  4. Z masła i mąki przygotuj jasną zasmażkę. Rozprowadź ją zimną wodą. Wlej do flaczków. Jeszcze raz zagotuj i przypraw do smaku. Podaj z bułeczką.

  5. Porcje 10. Przygot. 120 min. Cena 2,50 zł. Kalorie 330 kcal.

  6. Łukasz Wójcik z Wojnicza

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń