Do góry

Przekąski Przepis na:

flaczki po hiszpansku

flaczki po hiszpansku

Autor:

Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 485

Dodano:

Odsłon: 18600

polecam dla tych,ktorzy lubieja flaczki i dania pikantne...robilam rozne flaczki,ale te smakuja mi najbardziej,oczywiscie na pierwszym miejscu sa nasze polskie!

Składniki

  • 1 opakowanie flakow(dokladnie umyte i kilkakrotnie sparzone)
  • 2 szklanki cieciorki(namoczonej przez cala noc z odrobina sody)
  • nozka cieleca,moze byc swinska,albo wolowina z koscia(wedlug uznania)
  • choriso,boczek wedzony,kaszanka
  • 2 duze bardzo czerwone pomidory(obrane ze skorki)
  • 1 duza czerwona papryka(pokrojona w kostke)
  • 1 pikantna papryczka (pokrojona w plasterki)
  • 1 duza cebula pokrojona w duza kostke
  • 1 duza marchew pokrojona w kostke
  • sol,pieprz(moze byc kucharek,bulion wolowy)
  • oliwa z oliwek
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. w duzym garnku ugotowac nozke cieleca z wolowina, tak aby powstal kleik...przecedzic powstaly bulion,oddzielic miesko i drobno pokroic

  2. w innym garnku podsmazyc cebule,boczek,choriso,papryke ,pomidory,marchewke...zalac bulionem,dodac flaki i cieciorke(ktora byla odgotowana odzielnie przez 15min i odcedzona)...gotowac do miekkosci(cieciorka musi byc bardzo miekka),a na koniec dodajemy usmazone na zloty kolor plastry kaszanki, tak by sie nie rozpadly(moze byc inna czarna kielbasa) i mieso

  3. ja dodaje dla koloru slodka papryke i majeranek...smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

camellia 17 października 2010 z tymi dodatkami,to nie jest moj pomysl...zostalam zaproszona do malenkiej rodzinnej restauracji...mama kucharka hiszpanka...zupke ugotowalam tak jak ja widzialam i kaszanka tez byla,ale w stylu hiszpanskim...moj maz,tez nie lubi kaszanki,podaje ja oddzielnie...jezeli chodzi o" grzybki w barszczu",to mozna napiac o tym historie

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchcik2 17 października 2010 Ciekawy przepis, choć jak dla mnie za dużo "grzybów w barszczu". Ale napewno dodatek chioriso, papryki, mięska (cielęcego czy wieprzowiny) bardzo wzbogaci smak, ale kaszanka to już chyba przesada. Ale pomysł ciekawy.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

camellia 17 października 2010 to prosze jej nie dodawac...nie kazdy lubi kaszanke...tak jak nie kazdy lubi potrawy pikantne itd.

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

EwaXXX124 17 października 2010 Przepis być może byłby ciekawszy gdyby nie ta kaszanka która z pewnością nie jest czarną kiełbasą . Poza tym ładnie wygląda i jestem smakoszem flaczków ale ta kompozycja mnie zniechęca.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń