Do góry

Zupy Przepis na:

Flaczki wołowe

Flaczki wołowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 1943 Ocena: 44330

Dodano:

Odsłon: 3214

:)

Składniki

  • 2 kg żołądków wołowych
  • 1/2 kg kości
  • 20 dag selera
  • 15 dag pietruszki
  • 1 por
  • 20 dag cebuli
  • 1 łyżka smalcu
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki lubczyku
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka bułki tartej
  • Sól i pieprz
  • 1 łyżka majeranku
  • Szczypta imbiru
  • 1 łyżka papryki słodkiej mielonej
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 marchewki
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Żołądki oczyścić i ugotować. Ugotować wywar z warzyw (seler ,pietruszkę zetrzeć na tarce ,marchew pokroić w talarki) i kości ,dodać pokrojony czosnek. Miękkie flaczki odcedzić i ostudzić ,pokroić w paseczki ,dodać do wywaru. Sporządzić zasmażkę z tłuszczu ,cebuli i mąki. Dodać do flaczków. Zrumienić bułkę tartą na maśle ,połączyć z flaczkami ,dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić przyprawami. Zagotować.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kasik300 23 października 2013 Na pewno ugotuje, rodzince przejadly sie tradycyjne flaki a to smaczna alternatywa :)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń