Do góry

Zupy Przepis na:

Flaczki z boczniaka

Flaczki z boczniaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 1979 Ocena: 44893

Dodano:

Odsłon: 6565

:)

Składniki

  • Włoszczyzna
  • 50 dag boczniaków
  • 1 cebula
  • Vegeta
  • Pieprz
  • Imbir
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • Gałka muszkatołowa
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Włoszczyznę ugotować w małej ilości wody ,odcedzić ,pokroić w paseczki. Grzyby oraz cebulę również pokroić w paseczki i wrzucić razem do wywaru z włoszczyzną. Gotować przez 15-20 min. Dodać przyprawy do smaku oraz koncentrat pomidorowy. Z masła i mąki przygotować białą zasmażkę i wlać do grzybów ,dokładnie wymieszać i zagotować.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 23 sierpnia 2013 No kolego tu Ci daję wielkiego kciuka,trafiłeś w moje smaki ,taki gulasz jadam już od dawna,wspaniała rzecz:)
spróbuj jeszcze zapiekanek z boczniaka ,rarytas :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń