Do góry

Dania główne Przepis na:

Flądra w sosie maślano-śmietanowo-winnym

Flądra w sosie maślano-śmietanowo-winnym

Autor: taura

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 5895

Dodano: 10.03.2012

Odsłon: 18020

Smakuje wyśmienicie!

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na 2 łyżkach masła podsmażyłam cebulę pokrojoną w piórka. Kiedy się zeszkliła, ułożyłam na niej osolone filety flądry i przykryłam patelnię pokrywką. Po 2 minutach dolałam 100 ml białego wytrawnego wina, rybę obsypałam koperkiem i smażyłam bez przykrycia. Kiedy wino się zredukowało, dodałam 100 ml śmietanki 30%. Smażyłam ok. 4 minuty, aż sos zgęstniał.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kasza 19 marca 2012 Wyśmienity przepis, wypróbowałam i polecam :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchcik2 15 marca 2012 Wygląda bardzo apetycznie. Gratuluję ładnego zdjęcia. Do ulubionych.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń