Do góry

Dania główne Przepis na:

Flądra w warzywach

Flądra w warzywach

Autor:

Przepisów i artykułów: 2249 Ocena: 13800

Dodano:

Odsłon: 14160

Jest delikatna, smaczna a zarazem zdrowa.

Składniki

  • Składniki:
  • Flądra wypatroszona 3 szt.
  • Majeranek 1 łyżka
  • Cebula biała mała 1 szt.
  • Pomidorki koktajlowe 10 szt.
  • sól i pieprz do smaku
  • cytryna
  • bazylia otarta 1 łyżeczka
  • mąka do panierki
  • Brokuł
  • marchewka
  • Pietruszka
  • olej czosnkowy
  • masło klarowane do smażenia
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Rybę dokładnie oczyścić, ściągnąć skórę. Następnie włożyć do miski, posypać majerankiem, bazylią, solą i pieprzem, dodać cebulę pokrojona w plasterki, skropić dobrze sokiem z cytryny wymieszać i wstawić do lodówki do następnego dnia. Brokuł podzielić na różyczki, zaś marchewkę, pietruszkę pokroić w słupki a pomidorki na połówki. Przygotowaną rybę panierować w mące i obsmażyć na maśle z obu stron. Rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym masłem, wyłożyć warzywa, skropić olejem czosnkowym, przykryć folią aluminiową i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25-30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń