Do góry

Dania główne Przepis na:

Flądra z panierce

Flądra z panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 296 Ocena: 4224

Dodano:

Odsłon: 1366

Za oknami jesień, coraz mniej słońca, ale ja dzisiaj poczułam smak lata i morza, a to za sprawą przepysznej rybki - Flądry.

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ja flądrę przygotowywałam w całości, ale jeśli wolicie możecie ją wyfiletować.

    Rybę moczyłam w zimnej wodzie przez kilka godzin, następnie dokładnie osuszyłam ręcznikiem papierowym.

    Z każdej strony posoliłam, popieprzyłam i polałam sokiem z cytryny.

    Następnie przygotowałam panierkę.
    Rybkę obtoczyłam najpierw w mącę, potem w roztrzepanym jajku, a na samym końcu w bułce tartej.

    Flądrę smażyłam na rozgrzanym oleju przez ok. 8 min. z każdej strony.


  2. Najlepiej smakują z pieczonymi ziemniaczkami i świeżą surówką.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń