Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Flądra ze skwarkami z wędzonego boczku"
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 179
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1061
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 515
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 59
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 179
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1061
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 515
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 59
Składniki
Ziemniaki obierz. Zalej w garnku lekko posoloną wodą. Poczekaj, aż woda zawrze, zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem ok. 20 minut.
W tym czasie flądry opłucz, osusz, skrop sokiem z cytryny. Oprósz solą oraz pieprzem. Odłóż w chłodne miejsce.
Cebule obierz, posiekaj. Boczek pokrój w słupki. Flądry obtocz w mące. Smalec lub olej rozgrzej na patelni. Kolejno wkładaj ryby. Smaż po ok. 4 minuty z każdej strony. Usmażone flądry trzymaj w cieple, by nie wystygły.
Na tym samym tłuszczu zrumień cebulę i boczek. Ziemniaki odcedź. Obłóż porcje ryb. Danie posyp wysmażonym boczkiem z cebulką oraz posiekaną natką.Źródło: Naj