Do góry

Zupy Przepis na:

Flaki

Flaki

Autor:

Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 2627

Dodano:

Odsłon: 22453

Zdjęcie nie udane i ....

Składniki

  • Na rosół mieszany:
  • szponder około 30 dag,skrzydło z indyka około 30 dag,żebro wieprzowe trójkąt około30 dag ,
  • włoszczyzna,podpalona 1 cebula,około 4 l wody
  • sól,pieprz,wegeta do smaku
  • Flaki wołowe 2 kg
  • ziele 5 ziaren,listek bobkowy 3,świeżo zmielona gałka,imbir mielony,
  • Pieprz cayenne,papryka słodka mielona,majeranek,
  • czosnek 3-4 ząbki
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z mięsa i włoszczyzny ugotować rosół.w osobnym garnku obgotować pokrojone i oczyszczone flaki (kupiłam już obgotowane i pokrojone ale zawsze obgotowuję je)Odlewam wodę z flaków,zalewam ugotowanym rosołem( mięsa z rosołu do flaków nie daje wykorzystuje je do pierogów lub krokietów)Flaki doprawiam gotuję do miękkości.Na koniec można zaprawić zasmażką z masła i mąki (ja nie zawsze tak robię) ewentualnie doprawiam.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń