Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mięso drobiowe w rosole, mięso z rosołu, szybkie, proste
...ale pyszny.
Odsłon: 601
Polecam.
Odsłon: 559
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 54
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 52
...ale pyszny.
Odsłon: 601
Polecam.
Odsłon: 559
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 54
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 52
Składniki
Gotujemy mięso z kurczaka ( udka, ćwiartki bądź porcje rosołowe lub używamy ugotowanego mięsa i rosołu np. z poprzedniego dnia- mięso kroimy na małe kawałki) i przyprawiamy sola pieprzem zielem angielskim, liściem laurowym i majerankiem ( można dodać jeszcze inne przyprawy, które lubimy w rosole)
Mięso po ugotowaniu ( jeśli było świeże ) wyjmujemy i kroimy na małe kawałki i wrzucamy do rosołu następnie przyprawiamy zahartowaną śmietana ( bądź jogurtem, z małą ilością ciepłej zupy) i mąki. Gotowe jeść samą zupę lub z pieczywem