Do góry

Desery Przepis na:

Flambirowane banany

Flambirowane banany

Autor: Kermeet

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 894

Dodano: 04.10.2011

Odsłon: 5897

Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Banany obrać. Cukier, masło sok z pomarańczy i banany dodać na patelnię, mieszać i powstającym karmelem polewać banany, jak karmel zgęstnieje dodać rum i podpalić, flambirować aż płomień zgaśnie (można też wybrać opcję, w której nie dodajemy rumu na patelnię tylko podgrzewamy go w osobnym garnku i polewamy nim banany już na talerzu i wtedy dopiero podpalamy) . Banany przyłożyć na talerz polać powstałym sosem podawać z lodami albo posłodzoną śmietaną, można dodać cynamon.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

MEGI110278 26 października 2011 Uwielbiam ten deser... Miałam go nawet niebawem umieścić u siebie,ale...się spózniłam!
Wogóle masz ciekawe pomysły kulinarne... MNIAM

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń