Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna a`la pizza dla łasuchów. Bardzo łatwa do przyrządzenia
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 156
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 156
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Wszystkie sypkie produkty mieszamy ze sobą i wyrabiamy ciasto. Konieczne jest aby woda była LETNIA -inaczej ciasto wyjdzie za twarde. Ciasto ma być elastyczne i odchodzić od rąk jak w przypadku pierogowego ciasta. Odstawić ciasto do odpoczęcia na około 30 minut.
Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość do 0,5 cm. Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Nagrzać piekarnik do 250 stopni termoobieg. Jak piekarnik będzie nagrzany - na ciasto wylać śmietanę posypać pokrojoną w plastry surową cebulką oraz ułożyć podsmażony boczek , można dać na wierzch ser - bądź można zrobić opcję również bez zółtego sera. , Piec ok 15 minut.