Do góry

Desery Przepis na:

Flan serowo-gruszkowy

Flan serowo-gruszkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 1100

Po prostu pyszne

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Gruszki obierz,przekrój na ćwiartki,usuń pestki.Każdą ćwiartkę pokrój na plasterki.Przesmaż na maśle z cukrem.Przestudź.

  2. Ser zmiksuj nasadką z nożykami z cukrem,jajkami i mąką kukurydzianą.Dodaj wiórkii kokosowe,wymieszaj.

  3. Foremkę wyłóż papierem do pieczenia nałóż kilka łyżek masy,na niej rozłóż porcję gruszek.Nakładaj na przemian masę i gruszki,aż do wyczerpania składników.Piecz godzinę w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni.Ciasto podawaj lekko ciepłe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Annuar 13 października 2011 A jaką konsystencję ma ten flan ? Nadaje się do krojenia czy bardziej do małych foremek-babeczek ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń