Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 180°C. Śliwki umyj, przekrój na pół, usuń pestkę i pokrój w ósemki. Żółtka oddziel od białek. Wymieszaj je z ricottą, cukrem, cukrem waniliowym, skórką cytrynową oraz mąką ziemniaczaną.
Do białek dodaj szczyptę soli i ubij je na sztywno. Następnie delikatnie wmieszaj tę pianę do masy z żółtek.
Na koniec delikatnie wmieszaj cząstki śliwek. Ciasto rozlej do małych foremek na babeczki (kokilek) wysmarowanych masłem.
Piecz przez 30 minut. Po tym czasie wyjmij je z pieca, posyp cukrem pudrem i podawaj jeszcze ciepłe.
Czas przygotowania: 65 minut. Poziom: średniŹródło: TV14