Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 88
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 197
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7987
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 88
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 197
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7987
Składniki
Cukinię pokrój na plasterki, paprykę (po zdjęciu skórki i odcięciu gniazd nasiennych) w paski, szalotki w piórka. Usmaż je na maśle ze szczyptą soli. Pomidora sparz, obierz ze skóry, pokrój w kostkę.
Liście szczawiu zblanszuj. Warzywa przełóż do formy do zapiekania. Śmietanę połącz z jajkami i serem, dopraw do smaku. Wylej na warzywa i gotuj w kąpieli wodnej w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut. Gotowy flan oprósz świeżo zmielonym pieprzem i oregano.Źródło: Show