Do góry

Przekąski Przepis na:

Flapjack jabłkowy

Flapjack jabłkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 608

Dodano:

Odsłon: 6140

Płatki owsiane, syrop klonowy, bakalie itd.. czyli miodzio przekąska która uzależnia....pyyycha:)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jabłka obieramy i kroimy na małe kawałki, po czym smażymy je na głębokiej patelni razem z 5 dag masła, przez 10 minut na małym ogniu.

  2. Dodajemy resztę masła z cukrem, syropem, cynamonem i rodzynkami. Smażymy aż masło całkowicie się rozpuści. Zdejmujemy z gazu i kolejno dodajemy płatki owsiane i pestki - mieszamy dokładnie i gotową masę wykładamy na blaszke ( 18x27cm) wyłożoną pergaminem.

  3. Pieczemy w 160 stopniach przez 25-30 minut. Po upieczeniu studzimy i tniemy na kawałki.

  4. PS. Do flajpacka można dodawać różne bakalie co kto lubi:)) SMACZNEGO:)))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madziak 08 września 2010 BARDZO POMYSŁOWY PRZEPIS, UWIELBIAM TAKIE NADZIANE ZBOŻOWE "BATONIKI". POZDRAWIAM.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń