Do góry

Desery Przepis na:

Flapjack po mojemu

Flapjack po mojemu

Autor:

Przepisów i artykułów: 384 Ocena: 11093

Dodano:

Odsłon: 482

Tak, tak wiem że flapjack robi się z dodatkiem masła i golden syrup, ale moja wersja tego brytyjskiego przysmaku jest dużo prostsza i o niebo lepsza niż orginalny batonik. Batonik bardzo, bardzo słodki i kaloryczny, ale czasem warto zgrzeszyć. Dla mnie flapjack jest najlepszy dopiero za kilka dni kiedy posiedzi troszkę rozkrojony w temperaturze pokojowej i lekko stwardnieje.

Składniki

  • 4 szklanki płatków owsianych
  • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego o smaku krówki
> 6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Do miski wrzucamy płatki owsiane, a do nich dodajemy mleko skondensowane. Wszystko dokładnie ze sobą łączymy.

  2. Gotową masę wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia małą blaszkę ( u mnie kwadratowa).

  3. Wyrównujemy. Blaszkę wrzucamy do lodówki najlepiej na całą noc.

  4. Na następny dzień kroimy masę na małe prostokąty.

  5. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 12 września Płatki owsiane to samo zdrowie, mleko również /a że to akurat mleko skondensowane słodzone to "drobny szczegół"/ tak więc to nie grzech je konsumować - to w trosce o zdrowie:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 19 maja Swietne ciasteczka z platkami owsianymi to mozna sobie pozwolic ;) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń