Do góry

Desery Przepis na:

Flapjack po mojemu

Flapjack po mojemu

Autor: bryssska

Przepisów i artykułów: 259 Ocena: 6355

Dodano: 19.05.2018

Odsłon: 377

Tak, tak wiem że flapjack robi się z dodatkiem masła i golden syrup, ale moja wersja tego brytyjskiego przysmaku jest dużo prostsza i o niebo lepsza niż orginalny batonik. Batonik bardzo, bardzo słodki i kaloryczny, ale czasem warto zgrzeszyć. Dla mnie flapjack jest najlepszy dopiero za kilka dni kiedy posiedzi troszkę rozkrojony w temperaturze pokojowej i lekko stwardnieje.

Składniki

  • 4 szklanki płatków owsianych
  • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego o smaku krówki
> 6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Do miski wrzucamy płatki owsiane, a do nich dodajemy mleko skondensowane. Wszystko dokładnie ze sobą łączymy.

  2. Gotową masę wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia małą blaszkę ( u mnie kwadratowa).

  3. Wyrównujemy. Blaszkę wrzucamy do lodówki najlepiej na całą noc.

  4. Na następny dzień kroimy masę na małe prostokąty.

  5. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń