Do góry

Przekąski Przepis na:

focaccia

focaccia

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0

Dodano:

Odsłon: 66

Focaccia drożdżowa typowo włoski przepis.

Składniki

  • 400ml wody
  • 15g soli
  • Cukier
  • 25g drożdży świerzych
  • 600g mąki
  • 50ml oliwy
5-6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wodę wymieszać z mąką, oliwą, solą i cukrem dodać drożdże.

  2. Zostawić na 1h do wyrośnięcia.

  3. Piec 16min. w temperaturze 190 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń