Do góry

Przekąski Przepis na:

Focaccia

Focaccia

Autor: mimi619

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 204

Dodano: 05.03.2011

Odsłon: 4824

Włoski chlebek w pysznym wydaniu :)

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę wymieszać z drożdżami, dodać cukier, Oliwę lub Olej, Sól, bazylię, oregano i letnią wodę. Zagnieść gładkie Ciasto. Pozostawić w ciepłym miejscu, aż podwoi objętość.

  2. Dużą formę wytłuścić i równomiernie rozłożyć na niej ciasto. Pozostawić do wyrośnięcia na 30 minut. Na ciasto dawać oliwki. Posypać rozmarynem i skropić olejem. Można posypać kryształkami cukru i soli.

  3. Piec około 25 minut w piekarniku (Grzałka górna i dolna) w 180 stopniach Celciusza.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń