Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto z płyną czekoladą w środku. Nikt mu się nie oprze!
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 135
Polecam.
Odsłon: 771
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 108
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 135
Polecam.
Odsłon: 771
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 108
Składniki
Zapraszam serdecznie do zobaczenia filmu, w którym pokazuję jak w łatwy sposób przygotować taki deser.
Masło i czekoladę rozpuszczamy w wodnej kąpieli, można dodać szczyptę soli. Polecam uważać aby czekolady nie przegrzać. Czekolada bardzo nie lubi wysokich temperatur.
Do jajek dodajemy cukier i mieszamy wszystko razem. Dodajemy mąkę i ponownie mieszamy. Jeśli powstaną grudki z mąki nie przejmujcie się tym, po dodaniu czekolady znikną.
Rozpuszczoną czekoladę delikatnie studzimy (poczekajmy chwilkę - musi być płynna). Dodajemy masę jajeczną cały czas delikatnie mieszając.
Foremki smarujemy masłem i oprószamy mąką. Nadmiar mąki należy usunąć (można to zrobić uderzając dynamicznie foremką o dłoń a następnie wysypując mąkę). Gotową masę przelewamy do foremek. Wypełniamy je maksymalnie do połowy foremki. Pieczemy w 200C przez około 12 minut. Ciastko musi się z zewnątrz ściąć, ale wnętrze musi być płynne.
Podajemy bezpośrednio po upieczeniu. Dekorujemy cukrem pudrem i sugeruję dołożyć gałkę lodów waniliowych. Życzę smacznego i zachęcam do zobaczenia filmu.