Do góry

Zupy Przepis na:

Forszmak

Forszmak

Autor:

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 3977

Dodano:

Odsłon: 10350

Smaczna bardzo pożywna zupa, można podawać z bułkami

Składniki

  • 70 dkg mięsa z łopatki lub schabu
  • 70 dkg kiełbasy (polskiej pieczonej podwawelskiej ,śląskiej ,według uznania )
  • 5 dużych ogórków konserwowych
  • 2 kostki wieprzowe
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka majeranku, pieprz
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • 1 łyżkę cukru
  • 100 g koncentratu pomidorowego delikat czerwony
  • mąka ,10 dkg tłuszczu do podsmażenia
  • Porcja na 2,5 litra wody
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do 2,5 litra wody wrzucamy 2 kostki rosołowe wieprzowe ,ziele angielskie liść laurowy
    Mięso kroimy w kostkę podsmażamy na tłuszczu doprawiamy do smaku solą ,przyprawą delikat ( czerwoną,)wrzucamy do garnka gotujemy 30 minut
    Następnie podsmażamy kiełbasę pokrojoną w plasterki ,gdy mięso będzie już miękkie dodajemy kiełbasę .Ogórki kroimy w drobną kostkę dodajemy do zupy oraz drobno pokrojony czosnek i 1łyżkę majeranku Gotujemy 5 minut
    Zaciągamy mąką 2 łyżki w 1/2 szklanki wody ,dodajemy koncentrat pomidorowy doprawiamy do smaku solą ,pieprzem ,papryką ostrą cukrem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 21 sierpnia 2014 Przepis ma niewiele wspólnego z prawdziwym forszmakiem.Nie dodaje się do niego ogórków konserwowych tylko i wyłącznie kiszone i to te najlepsze-twarde,pomijam kostki rosołowe,bo oczywistym jest że ma być bulion prawdziwy i na koniec śmietana.Poza tym forszmak to nie zupa.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 18 sierpnia 2014 MUszę wyprobować bo takiej jeszcze nie robiłam, pozdrawiam :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 17 sierpnia 2014 Pycha! Pożywna, smaczna i bardzo aromatyczna zupka :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń