Do góry

Dania główne Przepis na:

Forszmak

Forszmak

Autor:

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 248

Dodano:

Odsłon: 318

Smaczne danie jednogarnkowe, można podawać na obiad, jako ciepłą kolację

Składniki

  • 1 cebula 1 ogórek kiszony 10 parówek 10 pieczarek 1 łyżka musztardy papryka ( jak ktoś lubi) 3 łyżki przecieru pomidorowego tłus
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebule smażymy na tłuszczu na złoty kolor, dodajemy pieczarki pokrojone w plastry. Następnie dolewamy do tego trochę wody i gotujemy. Dodajemy mięso ziele angielskie, liść laurowy i dalej gotujemy, aż mięso będzie miękkie ( Ugotowane mięso kroimy w kostkę). Następnie przyprawiamy solą, pieprzem. Dodajemy przecier, musztardę, starty na tarce ogórek, parówki pokrojone w plasterki. Zagotowujemy, robimy zasmażkę z wody i mąki, tak aby nie było gęste.

  2. Ja osobiście bardzo rzadko robię ją z zasmażką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń