Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, szybkie i łatwe danie. Tzw. coś z niczego lub czystka ;)
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 109
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 63
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 125
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 109
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 63
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 125
Składniki
Wędlinę kroimy drobne paski. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy razem z papryką i cebulą na pół a następnie w paski (talarki). Ser trzemy na grubych oczkach.
Pokrojoną kiełbasę smażymy na patelni, przekładamy do garnka, gdzie dajemy też wędlinę. Na tym samym tłuszczu rumienimy cebulkę i dodajemy do garnka, dodając też paprykę. Zalewamy wszystko wodą, tak, aby zakryła składniki na jakieś 3 cm. Dodajemy koncentrat, rozgnieciony nożem (nie wyciśnięty) ząbek czosnku oraz wszystkie przyprawy.
Gotujemy na średnim ogniu ok 20 min, po tym czasie dodajemy ziemniaki i gotujemy do ich miękkości. śmietanę mieszamy z mąką i zaprawiamy forszmak. Po wyłączeniu gazu dodajemy ser żółty i mieszamy. Ser można też dodać każdemu indywidualnie do miseczki.