Do góry

Desery Przepis na:

Francuska choinka makowa

Francuska choinka makowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 532

Dodano:

Odsłon: 3162

:)

Składniki

  • Opakowanie ciasta francuskiego
  • Masa makowa
  • Jajko
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na połowę ciasta francuskiego wyłożyć masę makową. Złożyć ciasto na pół - tak że w środku jest masa. Wyciąć kształt choinki i ponacinać jak na zdjęciu.

  2. Każdy paseczek trzeba powywijać.

  3. Gotową choinkę posmarować roztrzepanym jajkiem i piec wg. wskazówek na opakowaniu z ciasta francuskiego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 29 października 2016 Super przepis - dzięki! Dobrze, że znalazłam przed świętami - do plagiatu.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

panka 28 grudnia 2013 Proste, szybkie,pomysłowe i na pewno pyszne. Zabieram :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń