Do góry

Dania główne Przepis na:

Francuska rolada z mięsa i kiszonej kapusty.

Francuska rolada z mięsa i kiszonej kapusty.

Autor:

Przepisów i artykułów: 536 Ocena: 9337

Dodano:

Odsłon: 1295

Gdyby można było przesłać smak ,aromat rolady :)Polecam całym sercem, można zajadać na obiad,lub na kolację czy śniadanie.Można również i na zimno ,też bardzo smaczna.

Składniki

  • ciasto francuskie mrożone opakowanie
  • jajka 2 szt( jedno do posmarowania rolady)
  • bułka tarta 2 łyżki
  • czosnek 3 duże ząbki
  • cebula 1/2
  • mięso mielone 25dkg
  • mięso do posiekania 25dkg
  • kapusta kiszona ugotowana 30dkg
  • pieprz i sól
  • tłuszcz do obsmażenia kapusty + mięsa
  • kminek do posypania
> 6 os. > 60 min średnie tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę kiszoną ugotować ,ja miałam swoją resztkę zamrożoną.
    Ugotowaną kapustę odcisnąć i posiekać.
    Wrzucić na tłuszcz i zasmażyć do odparowania wody.
    Doprawić do smaku.

    Mięso zmielone zmieszać z mięsem drobno posiekanym,dodać jajko,2 łyżki tartej bułki,3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę,pół posiekanej cebuli,sól i pieprz.
    Zamieszać masę mięsną i dobrze wyrobić.

    Ciasto francuskie rozwinąć z papieru,ale go zostawić na papierze...masę mięsną wyłożyć i rozprowadzić równo ręką.
    Pomagając sobie papierem z ciasta zwinąć w roladę i ze skosa dać na blachę piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia.
    Posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać kminkiem.

    Dać do nagrzanego piekarnika do 200* zapiekać do złotego koloru około 1 godz.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (25)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń