Do góry

Desery Przepis na:

Francuska tarta z truskawkami

Francuska tarta z truskawkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 725 Ocena: 48431

Dodano:

Odsłon: 2051

Lekkie ciasteczko na słoneczne dni.

Składniki

  • świeże truskawki 1 kg
  • ciasto francuskie 1 op
  • serek homogenizowany naturalny 400g
  • cukier puder 4 łyżki
  • likier bananowy 2- 3 łyżki
  • galaretka truskawkowa 1 op
  • żelatyna 1 łyżeczka
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciastem francuskim wyłożyć formę do tarty, ponakłuwać widelcem. Podpiekać w piekarniku przez 20 minut. Serek wymieszać z cukrem i likierem bananowym. Ciasto wyjąć z piekarnika, rozsmarować na nim masę serową, ponownie włożyć do piekarnika na kolejne 20 minut. Truskawki obrać z szypułek, przekroić na połówki. Galaretkę wymieszać z żelatyną, rozpuścić w szklance wrzątku, wystudzić.

    Na upieczone, lekko schłodzone ciasto, układać truskawki. Całość zalać tężejącą galaretką. Schłodzić w lodówce.

  2. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń