Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka prosta i w przygotowaniu, idealna jako przekąska, czy danie główne
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 166
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 223
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1824
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 248
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 166
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 223
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1824
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 248
Składniki
Brokuły dzielimy na różyczki i przez 5 minut gotujemy na parze. Pieczarki, ser mozzarella i szynkę kroimy w plasterki.
Ciasto francuskie rozwijamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zaginamy dookoła brzegi, tak by powstała nam foremka, całe ciasto nakłuwany widelcem ( żeby nie wyrosło) i pieczemy w piekarniku przez 10 minut.
W tym czasie jajka lekko ubijamy, dodajemy odrobinę gęstego jogurtu, przyprawy, sos sojowy i dokładnie mieszamy.