Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Francuski suflet na zimno"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 43
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 61
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 679
Szybka i smaczna
Odsłon: 11242
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 292
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 43
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 61
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 679
Szybka i smaczna
Odsłon: 11242
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 292
Składniki
Rozpuść żelatynę w gorącej wodzie. Ostudź i wlej do śmietany.
Ubij w dużej misce śmietanę z jedną łyżką cukru.
Ugnieć truskawki na purée, zostaw kilka do dekoracji.
Zmiksuj truskawki. W osobnej, suchej misce ubij białka. Dodaj do piany pozostały cukier i dalej ubijaj. Delikatnie wymieszaj ze śmietaną, dodaj purée z truskawek.
Umieść na brzegu miseczek po pasku pergaminu, tak by 2 cm wystawały nad brzeg naczynia. Rozlej truskawkową masę. Włóż deser do lodówki na 3 godziny albo całą noc. Po ostudzeniu wyjmij papierki, a wystające brzegi sufletów ozdób pokrojonymi migdałami. Podawaj udekorowane truskawkami.Źródło: Olivia