Do góry

Desery Przepis na:

Francuskie babeczki malinowe

Francuskie babeczki malinowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 1979 Ocena: 44874

Dodano:

Odsłon: 2282

:)

Składniki

  • Ciasto francuskie
  • 1/2 kg malin (kilka zostawić do dekoracji)
  • Olej arachidowy
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • Cukier wanilinowy
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Maliny razem z cukrem wanilinowym smażyć na małym ogniu (aż zgęstnieje). Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wrzątku ,dolać do malin i dokładnie wymieszać. Foremki natłuścić olejem arachidowym ,wyłożyć ciastem francuskim i lekko podpiec w temp 180 stopni. Wyciągnąć z piekarnika i nałożyć maliny. Piec jeszcze 15 min ,po czym wyciągnąć i udekorować świeżymi malinami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń