Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Francuskie ciasteczka"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 57
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32786
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 539
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 87
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 57
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32786
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 539
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 87
Składniki
Czas przygotowania 50 minut. Cena sztuki ok. 2,70 zł.
Wartość odżywcza sztuki 260 kcal Białko 5 g/Tłuszcz 14 g/Węglowodany 27 g.
Mleko zagotowujemy z miąższem wanilii, studzimy. 2 żółtka ucieramy z cukrem na puszystą, jasną masę. Stopniowo dodajemy mleko i mąkę kukurydzianą, mieszamy, aby masa lekko zgęstniała.
Z płatów ciasta francuskiego wycinamy kwadraty. Na każdym rozsmarowujemy masę mleczno-jajeczną. W dwóch rogach układamy obrane ze skórki połówki brzoskwiń. Dwa przeciwległe rogi kwadratu łączymy, aby nie zakrywały owoców. Ciastka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy żółtkiem roztrzepanym z łyżką wody. Pieczemy ok. 20 minut w 200oC.
Ostudzone ciastka możemy posypać cukrem pudrem.Źródło: Rewia