Do góry

Przekąski Przepis na:

Francuskie koperty z czekoladą

Francuskie koperty z czekoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 287

Dodano:

Odsłon: 25316

Szybkie, tanie niby nic:)

Składniki

  • gotowe ciasto francuskie, 1 opakowanie
  • czekolada gorzka, 1 tabliczka 90g
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto rozkładamy, kroimy w małe kwadraty. Na środek każdego kładziemy jedną kostkę czekolady. Zaklejamy ciasto na krzyż. Pieczemy na papierze do pieczenia ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni.

  2. Mi się te koperty otworzyły podczas pieczenia, ale widocznie za słabo skleiłam ciasto.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kmagg 24 lutego 2013 wyglądają pysznie, muszę wypróbować z czekoladą. A żeby się nie rozklejały to chyba wystarczy posmarować jajkiem.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

pedroklub 24 lutego 2013 "mnie " a nie "MI" się te koperty otworzyły.....

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń