Do góry

Dania główne Przepis na:

francuskie kotleciki jajeczne z kurczaka

francuskie kotleciki jajeczne z kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 143 Ocena: 1975

Dodano:

Odsłon: 540

Pyszne, szybkie i łatwe kotlety z posiekanego mięsa drobiowego i jajek.v

Składniki

  • 2 piersi kurczaka lub indyka
  • 3 jajka, 1 łyżka kwaśnej śmietany
  • 1 zielona cebulka, koperek
  • 2 łyżki mąki, sól, pieprz, papryka słodka czerwona
  • 1 ząbek czosnku lub 0,5 łyżeczki granulowanego
  • olej do podsmażenia
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Piersi kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w malutką kosteczkę. Zieloną cebulkę i koperek drobno siekamy i dorzucamy do mięsa.

  2. Do miski z kurczakiem wbijamy 3 jajka, dodajemy przyprawy, mąkę (możliwe, że będziecie potrzebowali mniej mąki - zależy od wielkości jajek) oraz śmietanę i dokładnie wszystko mieszamy.

  3. Kotleciki smażymy na średnim ogniu na rozgrzanym oleju lub oliwie. Podajemy z ziemniaczkami lub ryżem jako dodatek do obiadu. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń