Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Francuskie makaroniki"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 802
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1098
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 802
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1098
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Składniki
Cukier puder wymieszaj z migdałami. Białka ubij z cukrem na lśniącą masę. Dodaj barwnik oraz cukier puder z mąką. Wymieszaj. Masa jest gotowa, gdy wyciśnięta z rękawa cukierniczego na blaszkę nie rozlewa się. Jeśli jest za rzadka, dosyp trochę pudru.
Blaszkę wyłóż pergaminem. Wyciskaj oddalone od siebie kółka o średnicy ok. 2 cm. Zostaw je na 10 minut na blaszce, by przeschły. Piecz w 150°C przez 20 minut. Mają mieć skorupkę z zewnątrz i miękki środek.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i połącz ze śmietanką. Ostudzony krem wyciśnij na spód makaronika, dołóż maliny i delikatnie przykryj drugim ciastkiem. Małe kleksy kremu zrób również na wierzchu ciasteczka. Udekoruj owocami.Źródło: Naj