Do góry

Dania główne Przepis na:

Francuskie nalesniki

Francuskie nalesniki

Autor:

Przepisów i artykułów: 375 Ocena: 4389

Dodano:

Odsłon: 837

Bardzo smaczne, chrupiące i bez jajek.

Składniki

  • 3/4 szklanki mleka
  • 3/4 szklanki zimnej wody
  • mała płaska łyżeczka soli
  • 3 łyżki roztopionego schłodzonego masła
  • szklanka mąki pszennej (z małą górką)
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Składniki wymieszać ze sobą.
    Robię to w blenderze jak wszystkie naleśniki. Jeżeli macie inne sprawdzone sposoby też jak najbardziej mogą być zastosowane.

    Po wymieszaniu, naczynie z masa należy umieścić w chłodnym miejscu na 30 minut.

    Smażyć na lekko natłuszczonej patelni.

    Podawać z ulubionymi dżemami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń