Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Francuskie paluchy"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 123
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 224
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 239
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5174
...ale pyszny.
Odsłon: 793
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 123
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 224
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 239
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5174
...ale pyszny.
Odsłon: 793
Składniki
Szparagi umyj, obierz z łyka i zwiąż nitką. Gotuj w wodzie z dodatkiem soli i cukru, ustawiając je w garnku pionowo, tak, aby czubki nie były zanurzone we wrzątku.
Ciasto podziel na 9 prostokątów. Na każdy nałóż po plasterku szynki, 2-3 ugotowane szparagi oraz po kawałku sera mozzarella.
Zwiń nafaszerowane płaty, tworząc kształt podłużnych cukierków (takich jak sople na choinkę). Wierzch paluchów posmaruj pędzelkiem zanurzonym w roztrzepanym jajku i posyp siemieniem lnianym.
Ułóż je na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Podawaj udekorowane bazylią.
40 min
Stopień trudności: łatwe
Kalorie: 160
<strong>Przepis nadesłała Sandra Siebert z Lubonia</strong>Źródło: Super TV