Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, szybkie co nieco do popołudniowej kawy :-)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 43
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 115
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 31
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 43
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 115
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 31
Składniki
Piekarnik nagrzać na 200 stopni. Budyń ugotować w mniejszej ilości mleka, pozostawić żeby lekko ostygł. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty (u mnie wyszło 8) na każdym ułożyć łyżkę budyniu i łyżeczkę czeko-śliwki* lub opcjonalnie kostkę czekolady. Skleić poduszki. Piec ok. 20 min. Smacznego :-) * przepis na czeko-śliwkę znajduje się na moim profilu