Do góry

Dania główne Przepis na:

Francuskie sakiewki

Francuskie sakiewki

Autor:

Przepisów i artykułów: 334 Ocena: 3352

Dodano:

Odsłon: 6904

Ciasto francuskie daje wiele możliwości efektownego podania rozmaitych potraw...Sakiewki z mięsem i brokułami to jedna z nich ;)

Składniki

  • ciasto francuskie 2 szt
  • łopatka wieprzowa 600 g
  • brokuł 1/2 szt
  • ser żółty 100 g
  • olej do smażenia
  • kucharek do smaku
  • majeranek do smaku
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Umytego brokuła na 2 minuty zanurzyć we wrzącej, osolonej owdzie. Odcedzić i przelać zimna wodą. Mięso umyć, pokroić w kostkę i usmażyć na oleju z dodatkiem przypraw, następnie zmielić. Ciasto francuskie pokroić w dość dużej wielkości kwadraty, następnie na środek układać plastry sera i zmielone mięso oraz różyczki brokuła. Zwinąć sakiewki i wsadzić do nagrzanego do 250 stopni piekarnika. Piec przez ok. 15-20 min.

  2. Podawać np. z sosem pieczarkowym i brokułami z prażonymi migdałami.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 29 lipca 2017 Cudny przepis. Dodam (zamiast brokuła)pieczarki podsmażone i pora. Ale te "calorie", ech.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń