Do góry

Przekąski Przepis na:

Francuskie sakiewki z camembertem i żurawiną

Francuskie sakiewki z camembertem i żurawiną

Autor: OstraNaSlodko

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 790

Dodano: 18.10.2012

Odsłon: 8812

Pyszne sakiewki z ciasta francuskiego z żurawiną i serem camembert.

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Żurawinę wrzucamy do ok. 100 ml wody. Dodajemy wino i cukier. Gotujemy ok. 10 minut. Odstawiamy z ognia i blendujemy na dżem ( nie musi byc całkiem gładki! ).

  2. Ciasto francuskie kroimy na kwadraty ( takie by spokojnie zmieściła się połówka sera ).Ser kroimy na 4 części.Układamy po 2 na cieście francuskim.

  3. Przykrywamy masą żurawinową.Składamy boki do środka.Robimy " sakiewkę "( by nam się nie rozpadała można ją związac lub spiąc wykałaczką).

  4. Smarujemy roztrzepanym żółtkiem. Układamy na blasze pokrytej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika na ok. 25 - 30 min / 180C. Zajadamy ciepłe!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń