Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Francuskie ślimaczki"
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 650
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 32
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 650
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 32
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Składniki
Mielone mięso umieść w misce, dodaj sos pesto. Wymieszaj, dopraw solą oraz pieprzem. Strąk papryki opłucz, osusz, przekrój na pół. Usuń gniazdo nasienne. Miąższ paprykowy posiekaj.
Szpinak przebierz, odrzucając nadpsute liście. Umyj starannie pod bieżącą wodą, osusz. Odetnij ogonki. Listki posiekaj. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć posiekaną paprykę, krótko przesmaż. Dodaj liście szpinaku, duś razem jeszcze chwilę. Dopraw solą i pieprzem. Odstaw do ostudzenia.
Stolnicę posyp cienką warstwą mąki. Ciasto francuskie rozwałkuj na prostokątny płat. Jeśli używasz mrożonego ciasta francuskiego, musisz je wcześniej rozmrozić. W tym celu wyjmij ciasto dzień wcześniej i pozostaw na półce w lodówce.
Płat ciasta posmaruj masą mięsną. Na niej rozłóż paprykę ze szpinakiem. Całość posyp rozdrobnionym serem feta. Zwiń ciasto, formując roladę. Odstaw do schłodzenia.
Zimną roladę pokrój w plasterki o grubości ok. 2 cm. Rozłóż je na wyłożonej pergaminem blasze. Brzegi ciasta posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz 20 min w 190 st.
czas ok. 50 min; porcja – 120 kcal, cena 70 grŹródło: Świat kobiety