Do góry

Przekąski Przepis na:

Francuskie ślimaczki serowe

Francuskie ślimaczki serowe

Autor: OstraNaSlodko

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 806

Dodano: 21.10.2012

Odsłon: 10270

Pyszne ciasteczka francuskie z serem i rodzynkami.

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ser mieszamy z połową cukru i z rodzynkami. Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy warstwą nadzienia.

  2. Zwijamy w rulon.Kroimy go w cienkie plasterki.Układamy je na blasze z papierem do pieczenia.

  3. Smarujemy rozbełtanym jajkiem. Posypujemy resztą cukru. Pieczemy ok. 18 min. w temperaturze 200 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gogonek 18 lipca 2013 Jutro zrobię, muszą być pyszne, bo wyglądają apetycznie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

michasia012 26 października 2012 Identyczny przepis podawała Ania Starmach w swoim nowym programie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń