Śniadania Przepis na:
Francuskie tosty z jabłkami
Przepis dnia 2008-11-09

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 639
Dodano: 15.10.2008
Odsłon: 45327
Pyszne francuskie tosty z jabłkami i cynamonem. Można podawać jako podwieczorek lub na śniadanie.
Składniki
- biały chleb, 2 kromki
- jajko, 1
- jabłko średniej wielkości, 1
- cukier, 2 łyżki
- masło, ok 1,5 łyżki
- cynamon
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Jabłka obrać ze skórki, wykroić gniazda, pokroić na plasterki. W garnku rozpuścić masło, wrzucić jabłka dodać cynamonu i cukru, gotować aż będą miękkie. Jajka rozbić do miski i dobrze wymieszać, kromki chleba z odkrojonymi brzegami maczać w jajku i smażyć na wolnym ogniu aż do uzyskania złocistego koloru. Podawać zaraz po usmażeniu wraz z jabłkami, można polać sosem, który zostanie z gotowania jabłek.
Komentarze do przepisu (5)

Lunapark 14 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
Super zwłaszcza w zimie!0 Kto głosował? | Odpowiedz

szynszylka 16 kwietnia 2009Zgłoś do usunięcia
wygląda przepysznie MNIAM MNIAM0 Kto głosował? | Odpowiedz

furio 10 listopada 2008Zgłoś do usunięcia
proponuje zamiast zwykłego chleba, chleb tostowy!1 Kto głosował? | Odpowiedz

czystemajtki 19 października 2008Zgłoś do usunięcia
mysle ze mozna by bylo0 Kto głosował? | Odpowiedz

Garfield 17 października 2008Zgłoś do usunięcia
Brzmi fajnie. Proste, a efektowne. Tylko czy do tych jajek nie dodać trochę mleka?0 Kto głosował? | Odpowiedz