Do góry

Śniadania Przepis na:

Francuskie tosty z pomaranczami

Francuskie tosty z pomaranczami

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 1955

Dodano:

Odsłon: 22694

Slodkie sniadanie w weekendowy poranek

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pomarancze obrac ze skorki i usunac blony i pestki. Jajka roztrzepac, dodac mleko, wanilie lub rum i wymieszac wszystko razem. Nastepnie maczac kazda kromke chleba w w jajecznej mieszance i klasc na rozgrzana patelnie z rozpuszczonym maslem.Smazyc do zrumienienia, nastepnie przewrocic na druga strone i rowniez smazyc az tost sie zrumienii

  2. Po usmazeniu,Posypac tosty cynamonem i cukrem, dodac pomarancze i polac syropem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

granita 06 lutego 2010 Haber- masz racjepomaranczei syrop po usmazeniu tostow:) Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Afrulu 03 lutego 2010 w ten sposób wykorzystuję, niezbyt świeże pieczywo i niekoniecznie tostowe.Jeżeli ktoś nie lubi lub nie może na słodko,do jajek dodaję trochę wegety isuszony czosnek-też jest pyszne.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

haber 03 lutego 2010 Na pewno pomarańcze kładziemy po usmażeniu i polewamy syropem i w takim razie nie ma mowy o jakiejś goryczce.Mój wcześniejszy komentarz ma niepotrzebną obawę:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

haber 03 lutego 2010 nawet od zerknięcia slinka sie zbiera.NA PEWNO jest smaczniutkie:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mniamu 03 lutego 2010 ...już bym zjadła do porannej kawusi :))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń