Do góry

Przekąski Przepis na:

Francuskie zawijańce ze słodką marchewką - przepis na 12 sztuk

Francuskie zawijańce ze słodką marchewką - przepis na 12 sztuk

Autor: korns

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 28

Dodano: 11.09.2012

Odsłon: 944

SMACZNA PRZEKĄSKA O KAŻDEJ PORZE DNIA.

Składniki

  • Opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • 8 obranych dużych marchewek
  • 1/2 kostki masła
  • 1 łyżka cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 jajko
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. w naczyniu roztapiamy masło. Dodajemy starte na tarce o średnich otworkach marchewki i dusimy przez około 15 min.

  2. Dodajemy cukier, solimy i pozostawiamy, aby farsz delikatnie ostygł.

  3. Ciasto francuskie dzielimy na 12 jednakowych kwadracików, a następnie każdy smarujemy farszem i zwijamy w rulonik.

  4. Na koniec każdy zawijaniec smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy w piekarniku na złoty kolor, w temp. 150 stopni, przez ok. 20 min.

  5. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń