Do góry

Desery Przepis na:

Francuskie zawijasy serowo-malinowe (z serkiem almette)

Francuskie zawijasy serowo-malinowe (z serkiem almette)

Autor: Natka43

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 276

Dodano: 11.07.2014

Odsłon: 5527

Coś w sam raz na lato :) Proste w przygotowaniu. Polecam ! :)

Składniki

  • arkusz ciasta francuskiego
  • 2 serki Almette z Jagodą i Malina
  • kilkanaście malin
  • masło do posmarowania formy lub papier do pieczenia
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Arkusz ciasta francuskiego smarujemy serkiem. Na serek kładziemy kilkanaście malin. Całość zwijamy w rulon i tniemy na kawałki w kształcie ślimaczków. Zawijasy układamy w formie do zapiekania posmarowanej masłem, zachowując niewielkie odstępy.

    Pieczemy przez ok. 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym

    do 200 stopni, aż ślimaczki staną się złote.

    Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń